Home sweet home

I måndags landade en med svenskar till brädden fylld maskin från Lufthansa på Arlanda. Alla hade vi förmodligen varit mer eller mindre i kontakt med alperna. För egen del bestod denna kontakt i en liten road trip med en splitter ny Opel Corsa. För att uttrycka sig i termer av på spåret så var våran resa som följer

Vi lämnar gammal av svensk, adolfsk kung, högt skattad stad, med liten mun. Resan går genom bränt pass mot gammal balkong. Vi viker västerut och tar höjd för natten inte långt från av flod delad bollstad.  Ovanför oss tonar kalken upp. På bergets sidor skidan den slinter fast solen skiner och det inte är vinter. Vår färd går vidare och vi råmar förtjust när vi ser denna medeltida stad torna fram. Så djuvligt att äntligen vara här, men se upp för montague vi kan ju inte tvingas caputilera redan nu. Vi garderar oss med ett uppfriskande besök längs blåsigt surfparadis.

Tja, lite tortt och nödrimmat kanske men hur många platser kan ni hitta i mitt lilla poetiska stycke ? Fortsättning följer. Nu ska jag iväg och fixa nytt pass och sedan till KTH för att fortsätta tragla med mina stabilitetsberäkningar på en ny Gotlandsfärja.

Tack och hej!


Lättnad

Nu sitter jag här på mitt rum och blickar ner mot Isar där man kan ana en tilltagande sjögång i den kraftiga,men ändå ljumma västvinden som sveper över München. Nåja tilttagande och tilltagande från 1 cm till kanske 3, men ändå relativt sett mycket. Gräsänderna har det inte lätt. De måste kämpa mot både motström och sidovind för att hålla sig på plats. Tur för dom att det råder strängt jaktförbud i parken och undertecknad är rätt nöjd med sina polisiära kontakter för den här månaden för det är ingalunda några magra änder det är frågan om...

Har nu gått i mål efter mitt tentamaraton. Det började den 28 januari och slutade idag den 12 mars kl 10.25. Har skrivit sammanlagt 8 tentor och vet att 3 av dem är godkända. Nu återstår bara den nervpirrande väntan på alla andra resultat. Det har överlag gått hyffsat, men känslan säger att jag nog inte klarat allt. Är hur som helst skönt att ha det avklarat. Samtidigt drabbas jag av en liten tomhet. Kan dett månne vara så att jag fått en släng av Normalmstorgssyndromet efter 6 veckor som gissaln i det tyska skolsystemet. Oavsett vilket så börjar nu ett välförtjänt lov på 4 veckor. Nåja lov och lov. Ska mest vara ledig men har också lite saker att fixa på KTH så rena sötebrödsdagar är det inte frågan om. På lördag kommer Anni och vi stannar här över påsk och sen bär det av hemmåt.

Ein, zwei, Polizei

Idag har München ännu en gång förärats en försmak av sommaren. Från en kallstart med någon minusgrad och en frostklädd Englischer Garten accelererade solen med all sin kraft upp temperaturen till en bit över 15 graders strecket.

Egentligen är jag nu inne på sista rycket och borde således bita ihop och hålla mig inne för att gå igenom mina kopllingsscheman till onsdagens tenta i ellära. Men på något sätt gjorde all solenergi som föll in genom mitt fönster att jag drabbades av ett inre motstånd. Jag beslöt att därför sätta in min kapacitet i ett mer praktiskt förvärv. (nog med tråkiga elvitsar)

Tillsammans med Susi, en av mitt kollektivs invånare begav jag mig därför hågad ut i våran trädgård beväpnad med en kratta. Till saken hör att vår trädgård nog är Bogenhausens mest vanskötta vilket det nu skulle bli ändring på. Vi gjorde upp en eld och började kratta och elda. Allt gick hur bra som helst även om det rykte lite väl mycket kanske. Såsmåningom tilltog vinden och röken drog naturligtvis in över Bogenhausen och alla söndagsflanörer. Men som svensk tycker man inte det är något konstigt med att elda löv i trädgården. Antonia husets andra kvinliga invånare var visserligen skeptisk, men hon var bakfull och hade således ingen talan. Susi saknar i princip riskmedvetande så hon bekymrade sig inte heller över våran eld och det lilla obehag som den ev kunde orsaka spatserande tyskar i Lodenfreyrock och Jakthatt. Men det var just obehag den orsakade för mitt i våran kaffepaus fick vi besök och det närmare bestämt av två personer beväpnade med andra saker än krattor. Det var kling och klang från Bayrischer Polizei. Dom förklarade mycket artigt att vi inte kunde fortsätta med det vi höll på med eftersom det onekligen besvärat någon i omgivningen. De var däremot inte så kunniga i vad det tyska lagrummet säger om att elda löv i sin egen trädgård. Efter en kvarts konfererande med någon överordnad eller riksåklagaren vad vet jag kom dom fram till att det egentligen inte fanns några lagliga förhinder, men att söndagar var klart olämpliga. De tog ett foto på våran lilla eld och våra personuppgifter. Vi fick hälla vatten på elden, men slipper förmodligen böter.

Men skam den som ger sig. Visserligen utan eld men med ännu mer energi fortsatte vi krattandet och la löven under ett par granar istället. Att arbeta på söndagen är ju visselrigen olämpligt i katolska Bayern men för privatpersoner dock inte förbjudet. Nu ser trädgården betydligt bättre ut och jag ska försöka ta mig till en byggmarknad och köpa lite gräsfrö. För att sammanfatta dagen: Torvald mot tyska polisen 0 - 1. Torvald mot Katolska kyrkan 1 - 0.

Innan jag slutar måste jag dock infoga en rättelses från tidigare inlägg. Min kompis Ronny som gillar att märka ord ;-) hittade som han korrekt återgivit i en kommentar, ett felstavat ord i mitt föregående inlägg. Felet är nu ändrat och för de som vill veta mer om detta ord ställer jag nu denna länk till edert förfogande:  Wikkipedia

image6

Inte världens bästa bild, men min kamera är kaputt och tar bara bilder på maxzoom

Ni får ursäkta

Kära läsare. Får än en gång be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har varit alldeles för upptagen av att tjäna in ris till världens befolkning (se föregående inlägg).

Tyvärr är detta en lögn, min frånvaro byger snarare på det creshendo av tentaperiod som jag just nu befinner mig i. Imorgon är det Finita Element Metoden och det är nog den svåraste tentan jag gör och också den jag haft minst tid till. Så just nu simmar jag på rygg motströms med näsan knappt ovanför ytan i Isar, bildligt talat. Imorgon börjar dock dekreschendot kl 15.30 då tentan är skriven. Det är i och för sig ytterligare en till i ellära nästa vecka, men den lär vara enkel och får nog anses vara ett litet mezo forte om jag ska fortsätta uttrycka mig musikaliskt.

Biss später
Torvald

RSS 2.0