Förbannade kråkor

De senaste mornarna har jag drabbats av en ofrivillig väckarklocka. Utanför mitt fönster brukar runt kl 05.30 ett kråkpar inleda sin kommunikation med andra kråkpar i Englischer Garten. Vet inte vad dom diskuterar, men det är tämligen enahanda och fullständigt omöjligt att sova till. Skulle kunna tänka mig att de utövar terror mot alla små andungar som plaskar omkring nere på Isar. Ungefär som vildvittrorna i Ronja Rövardotter; "Nu ska blodet flyta..." I morse var måttet rågat och i ren desperation slet jag upp fönstret samtidigt som jag sökte något att kasta på dem. Det första min blick föll på var min återigen växande myntsamling av 1- och 2- cents mynt. Jag kan lugna alla djurvänner med att jag inte träffade, men förnärmade av att någon kastade småmynt på dem flög de sin kos. Tyvärr slutar inte detta inlägg som i sagor med orden "... och kom aldrig mer igen". Efter en kvart var dom tillbaka och om jag känner dem rätt sitter dom där imorgon igen. Tacka vet jag Arholma där man försiktigt kan smyga ut två pipor genom sovrumsfönstret och göra slut på eländet.

Dessa konstnärer

Surfade precis in på NyTekniks hemsida där man rapporterar om ett kul konstprojekt. En student säger sig ha utrustat en väska med GPS och sedan skickat den på en noggrannt specificerad resa jorden runt. Från GPS kordinaterna har han sedan kunnat skapat ett självporträtt över jordens yta. Tyvärr är hela historien fejk och DHL verkar inte inse reklampotentialen i hela historien. Här är länkarna hursomhelst:

Kan nog bli en rörelse på internet där man ritar bilder med hjälp av GPSer på skojiga platser världen över. Bara fantasin sätter gränser.

Klart man hinner med

Efter förmodligen ett av de mest intensiva besöken på hemplan någonsin har jag nu återvänt till München för en välbehövlig semester med allehanda varianter av studier. Det kanske låter lite väl ironiskt, men för att göra en lång historia kort så har jag hunnit med följande:
- sjösätta, masta på och vårrusta 1 st segelbåt
- Träffa mor, syster och systerson
- Träffa handledaren till mitt kandidatarbete på KTH och söka litteratur till detsamma
- Ha kompisar på middag
och sist men inte minst ett hejdundrande värmländskt bröllop i dagarna 2. Väl märkt utan inbördes ordning eller klassificering. Det är kul när det händer mycket, men var också rätt skönt att i lugn och ro kunna göra sin internetrunda efter ankomsten till München; Facebook, bloggar, Blocket, tradera, m.fl.

I dag är utlovat 31 grader och sol. Kanske dags för ett första dopp i Isar?

Förnyelse

Igår började sommaren, åtminstone så tillvida att jag bytt banner. Prova att trycka på uppdatera om den inte syns. Annars har jag äntligen fått klart med hur jag ska få till mitt kandidatarbete. Jag får skriva det på KTH och ska göra ett stabilitetsberäkningsprogram för enklare fartygsgeometrier. Skönt att få det ur världen eller åtminstone förutsättningar för att få det ur densamma.

Sedan 7 dagar är jag dessutom engagerad i ett nytt virituellt segelrace. Denna gång mellan Plymouth och Boston en nätt liten sträcka på dryga 1600 Nm. Jag har gått från plats 280 till 10 så distraktionsfaktorn har en klart växande tendens.

Vad är det som händer

Jag har varit rätt frikostig med att dela med mig av mina halvdementa misstag. Man brukar ju säga att den smarte lär sig av andras misstag den dumme av sina egna. Tyvärr verkar jag ha anamat den senare varianten. Senaste tabben skedde för ett par veckor sedan egentligen, men uppdagades under fredagens lunch när midsommarafton kom på tal. Jag hade egentligen tänkt mig att åka hem denna helg och under inrådan från min bättre hälft som absolut hävdade att midsommar var sista helgen i juni bokat en resa hem. Om det nu finns någon mer än jag som fortfarande tror att midsommar är sista helgen i juni detta år så är det som dom säger i "fem myror är fler än fyra elefanter": fel! fel! fel! fel! Citat från Wikkipedia:
"Midsommardagen infaller i Sverige sedan 1953 alltid på den lördag som ingår i perioden 20-26 juni. Tidigare inföll midsommardagen alltid den 24 juni, på Johannes Döparens dag"

Nåja vad är väl en midsommar i Sverige, det kan ju regna, sillen kan vara slut, gräddfilen härsken, men så kan den ju också vara alldeles alldeles ... Nåja, det får bli midsommar i München. Trots allt finns ju IKEA som en räddare i nöden och fiskmåsar finns kring Isar så lite skrgårdskänsla ska man väl kunna skapa i alla fall.Problems

Har fortfarande finte ått tag i ett rimligt Semesterarbeit. De som jag hittat som skulle passa min profil kräver alldeles för mycket jobb. Jag skulle nog greja det, men till priset av att mitt starkaste minne från München är min dataskärm. Känns inte värt det så med lite tur och svensk flexibilitet kanske jag kan göra det hemma nästa vår istället.

Nu är batteriet i min dator som tur är snart slut. Så nu blir det fortsatt plugg i biblioteket innan det är dags för torsdagens höjdpunkt, föreläsning i Virvelströmmar i natur och teknik med doktor Trääpple. Vi går igenom allt ifrån lågtryck till badkarsvirvlars rotationsriktning. Visste ni förresten att om det inte fanns turbulens så skulle bara ungefär 2 flygplan i månaden kunna landa säkert pga det virvlar som bildas. Turbulensen gör att de löser upp sig på ca 30 -45 s istället för runt 15 dagar!

Så enkelt var det

Helgen i München har bjudit på strålande sol och full sommar. Det bästa av allt är att den inte är slut än. Tyskarna har inte som svenskarna låtit sig luras på en fast helgdag till förmån för en till veckodag flytande nationaldag, som ändå ingen bryr sig om att fira. Nåja ledig är jag både idag och imorgon.

Hade besök av Anni i helgen. Vi var båda dagarana på utflykt i Bayern. I lördags vandrade vi i bergen kring sagoslottet Neuschwanstein och i söndags besökte vi Bayerns största sjö Chiemsee där det finns en kopia på Versailles. Detta slott byggde Bayerns sista kung Ludvig den II som en hyllning till sin franske namne den så kallade solkungen. Det blev tyvärr lite dyrt så han hann bara kopiera huvudbyggnaden och inte ens med den blev han klar. Men det som blev klart är desto överdådigare.

Jag har också testat att låsa in bilnyckeln till våran hyrbil i bagageluckan. Ingen imponerande handling ute i ödemarken. Desto mer imponerande är dock Tysklands motsvarighet till motormännens riksförbund,  ADAC. Ett telefonsamtal, en halvtimme senare och dryga tusenlappen fattigare så var nyckeln ute ur bilen. För alla er som vill veta hur man gör inbrott i en bil utan att det syns på mindre än 5 min kan jag mot en mindre avgift lära ut hemligheten. Som smakprov erbjuder jag en utrustningslista. Man behöver 2 blodtrycksmanschetter, en kil av trä eller plast, lite tejp och en lång ståltråd. Kan iofs vara bra att ha en gul ADAC jacka också för att inte väcka onödig misstänksamhet.

Turdag

Turen förföljer alltid den skicklige sa en gång en vis man. Detta ödmjuka devis är så sant som det är sagt. Just denna dag har utvecklat sig till en riktig lyckodag för mig, sen om det är det gamla deviset eller bara en slump det överlämnar jag åt andra att bedömma.

Min första lycka var att äntligen bli av med min gamla skrotcykel. Jag fick hela 20 euro för den på Ebay. Ganska bra för en cykel som var trasig på mer än ett ställe. Ebay är helt klart säljarnas marknad.

Lycka nummer 2 var snäppet bättre. Efter först 6 veckors oavbrutet pluggande och sedan ännu ytterligare ca 8 veckors väntan kan jag äntligen lägga höstterminen till handlingarna. Den sista tentan i teknisk ellära visade sig även den vara godkänd. Jag har med andra ord klarat alla tentorna!!!!!!!!!!!! :-)

Snart ska jag hämta lycka nummer 3 på flygplatsen, kan det bli bättre?

MF

Denna vecka är det "Mädelsfrei" i huset då tjejerna är på cykelsemster till Wien och när katterna är borta dansar... Inte direkt, men det blir lite annorlunda stämning på gott och på ont. Igår gjorde vi en extremt manlig middag efter att ha styckat råddjuret. Den bestod av öl och kött.

Kom för övrigt på en torr vits när jag vaknade imorse:

Hur hittar man till staden Wien?
- Man följer Schnitzlarna.

Min kompis Erik kom på en annan variant:
Man frågar en mytoman, så drar han en vals.

Där slutar min inspiration för idag.


Hmmm

Från västfronten intet direkt nytt kanske sammanfattar de senaste dagarna ganska bra. Solen skiner och studierna fortsätter i sin makliga takt. Igår var jag och pratade med en handledare om ett ev Semesterarbeit. Han var gästforskare från Libanon och mer än lovligt pratglad. Jag höll på att aldrig komma därifrån.Temat var intressant, men nog lite för svårt och framförallt tidskrävande. Imorgon ska jag träffa en annan handledare och se vad han har att erbjuda.

Ett av dagens projekt var annars att växla in min sedan september växande myntförmögenhet. Hemma kan man göra det så gott som överallt. I München går det på ett ställe, Deutsche Bundesbank. Med min cykel lyckades jag efter lite velande hitta rätt. Banken var ett fortliknande komplex en bit från centrum. För att komma in måste man gå genom en sluss och därinne väntade en vakt beväpnad med en revolver som till och med skulle fallti Clintan i smaken. Först fick man ta sina mynt och gå till Herr X som räknade mynten med en apparat från slutet av sjuttiotalet. Denna apparat spottade ut ett kvitto som försågs med dubbla stämplar och underskrift. Glad i hågen tog jag mitt kvitto på 25 Euro och fick sen ägna en kvart åt att köa till nästa Herr Y som sedan betalade ut pengarna. En dryg halvtimme senare stod jag välbehållen utanför fortet och kunde bege mig till Universitetet.

För övrigt så sköt jag en råbock på söndagens vakjakt. Ganska odramatiskt, men kul. Går inte in på några detaljer och skippar foton. Vill ni se blod och död föreslår jag filmen "bad taste".

Uppåt väggarna gult

Med vissa spår av valborgsfirande i traditionell svensk mening (exklusive eld) ägnades gårdagen åt husligt arbete. Inte i bemärkelsen städning, diskning eller matlagning utan en "extreme bathroom makeover". Äcklig mintgrön och flagnad vit färg blev medelhavsgult och vitt med lite färre flagor. Ett manngrant arbete med ett mycket synbart och fint resultat. Ganska slående vad lite färg kan ge för förändring.

Annars är det rätt skönt med långhelg. Trots söndagskänslor är det ännu nästan 3 dar till måndag och massor med tid till rekreation och nöje. Nåja allt är inte frid och fröjd. Idag ska jag ta itu med mitt just nu mörkaste moln på himmelen; att jag ännu saknar ett semesterarbeit. Det är ett mindre vetenskapligt projekt som är en förutsättning för att jag ska kunna börja fyran nästa år och slippa bli kvarsittarare.

Jag ser särskillt fram mot söndagen då WG:t med lite tur och skicklighet från undertecknad kan föräras ett råddjur till hushållet. Dock inte som husdjur utan snarare som en perfekt inledning på grillsässongen.

RSS 2.0