Förklaring

Eftersom jag fått lite propåer om att inte alla förstår innebörden av ordet rådellträning följer här ett förtydligande. Ordet kan precis som det låter betyda att man tränar på att åka rådell. Det gör man liggandes på rygg med händerna tätt intill sidan. Positionen som intages kan därför lite slarvigt/vitsigt liknas med att man sover, vilket var vad som avsågs i förra inlägget.

I tidigare inlägg försökte jag uttrycka mig i termer av "på spåret". Till detta följer nu sin förklaring:

Vi lämnar gammal av svensk, adolfsk kung, högt skattad stad, med liten mun. = München, Gustav Adolf var här och brandskattade stade under 30-åriga kriget, "Mun" med ändelsen chen som betyder liten på tyska

Resan går genom bränt pass mot gammal balkong. = Brennerpasset, känd väg mellan Österrike och Italien. Gammal balkong ligger i Verona där Romeo sägs ha tillbett sin kärlek till Julia en gång i tiden.

Vi viker västerut och tar höjd för natten inte långt från av flod delad bollstad. = Bollzano som ligger i sydtirol vid randen av Dolomiterna.

Ovanför oss tonar kalken upp. På bergets sidor skidan den slinter fast solen skiner och det inte är vinter. =
Dolomiterna består av en kalkartad bergart och erbjuder pga sin höjd skidåkning långt in på vårkanten

Vår färd går vidare och vi råmar förtjust när vi ser denna medeltida stad torna fram.  = Anspelar på Romeo i Verona

Så djuvligt att äntligen vara här, men se upp för montague vi kan ju inte tvingas caputilera redan nu. = Ytterligare anspelningar på Julia och de båda ynglingarnas ättenamn.

Vi garderar oss med ett uppfriskande besök längs blåsigt surfparadis. =
Anspelar på Gardasjön nordväst om Verona som är ett av europas vindsäkraste surfparadis, men inget för folk som vill ha lä.

Detta om detta om det nu var någon som undrade.

Kommentarer
Postat av: CJ

fyndigt!

2008-04-15 @ 10:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0