Ein, zwei, Polizei

Idag har München ännu en gång förärats en försmak av sommaren. Från en kallstart med någon minusgrad och en frostklädd Englischer Garten accelererade solen med all sin kraft upp temperaturen till en bit över 15 graders strecket.

Egentligen är jag nu inne på sista rycket och borde således bita ihop och hålla mig inne för att gå igenom mina kopllingsscheman till onsdagens tenta i ellära. Men på något sätt gjorde all solenergi som föll in genom mitt fönster att jag drabbades av ett inre motstånd. Jag beslöt att därför sätta in min kapacitet i ett mer praktiskt förvärv. (nog med tråkiga elvitsar)

Tillsammans med Susi, en av mitt kollektivs invånare begav jag mig därför hågad ut i våran trädgård beväpnad med en kratta. Till saken hör att vår trädgård nog är Bogenhausens mest vanskötta vilket det nu skulle bli ändring på. Vi gjorde upp en eld och började kratta och elda. Allt gick hur bra som helst även om det rykte lite väl mycket kanske. Såsmåningom tilltog vinden och röken drog naturligtvis in över Bogenhausen och alla söndagsflanörer. Men som svensk tycker man inte det är något konstigt med att elda löv i trädgården. Antonia husets andra kvinliga invånare var visserligen skeptisk, men hon var bakfull och hade således ingen talan. Susi saknar i princip riskmedvetande så hon bekymrade sig inte heller över våran eld och det lilla obehag som den ev kunde orsaka spatserande tyskar i Lodenfreyrock och Jakthatt. Men det var just obehag den orsakade för mitt i våran kaffepaus fick vi besök och det närmare bestämt av två personer beväpnade med andra saker än krattor. Det var kling och klang från Bayrischer Polizei. Dom förklarade mycket artigt att vi inte kunde fortsätta med det vi höll på med eftersom det onekligen besvärat någon i omgivningen. De var däremot inte så kunniga i vad det tyska lagrummet säger om att elda löv i sin egen trädgård. Efter en kvarts konfererande med någon överordnad eller riksåklagaren vad vet jag kom dom fram till att det egentligen inte fanns några lagliga förhinder, men att söndagar var klart olämpliga. De tog ett foto på våran lilla eld och våra personuppgifter. Vi fick hälla vatten på elden, men slipper förmodligen böter.

Men skam den som ger sig. Visserligen utan eld men med ännu mer energi fortsatte vi krattandet och la löven under ett par granar istället. Att arbeta på söndagen är ju visselrigen olämpligt i katolska Bayern men för privatpersoner dock inte förbjudet. Nu ser trädgården betydligt bättre ut och jag ska försöka ta mig till en byggmarknad och köpa lite gräsfrö. För att sammanfatta dagen: Torvald mot tyska polisen 0 - 1. Torvald mot Katolska kyrkan 1 - 0.

Innan jag slutar måste jag dock infoga en rättelses från tidigare inlägg. Min kompis Ronny som gillar att märka ord ;-) hittade som han korrekt återgivit i en kommentar, ett felstavat ord i mitt föregående inlägg. Felet är nu ändrat och för de som vill veta mer om detta ord ställer jag nu denna länk till edert förfogande:  Wikkipedia

image6

Inte världens bästa bild, men min kamera är kaputt och tar bara bilder på maxzoom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0